Τελευταία Νέα

Εικόνες φρίκης - Πάνω από 57 τόνοι νεκρών ψαριών μαζεύτηκαν στονΠαγασητικό

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έχουν κατακλύσει τον Παγασητικό αλλά και ρέματα του Βόλου. 


Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει εικόνες που είναι στην κυριολεξία αποκαρδιωτικές και οι οποίες δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνεργείων να περισυλλέξουν τα νεκρά ψάρια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα επτά αλιευτικά που βγήκαν στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το πρόβλημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε μια μόλις ώρα περισσότερους από 16 τόνους. Κι η παραπάνω ποσότητα φαντάζει εξωπραγματική, η συνολική «σοδειά» κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημέρων ξεπερνούν τους 57 τόνους.

Μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στο σημείο, για να απομακρύνουν τους όγκους των νεκρών ψαριών και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 57 τόνοι νεκρών ψαριών. Οι εικόνες που μεταφέρει το «TheNewspaper» είναι σοκαριστικές και δείχνουν το μέγεθος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Σήμερα της σκυτάλη της αποκομιδής των νεκρών ψαριών, πήρε ένα μικρό σκάφος ειδικό για συγκεκριμένες καταστάσεις, ενώ τις επόμενες ώρες θα πλαισιωθεί κι από άλλα πέντε. Παράλληλα στα παράλια όπου συγκεντρώνεται και η μεγαλύτερη ποσότητα, έχουν πάρει θέση κι εκσκαφείς που βοηθούν από ξηράς στην εκτόνωση από τη συσσώρευση των ψαριών.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Αυγούστου αυτοψία στον Παγασητικό, για να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τα νεκρά ψάρια.

"Δυστυχώς όπως διαπίστωσα το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια δεν υπάρχει μόνο στις ακτές. Διαχέεται σε όλο τον Παγασητικό. Οι φωτογραφίες από σκάφος που κάναμε αυτοψία το πιστοποιούν", έγραψε ο Αχιλλέας Μπέος στο Facebook όπου ανέβασε εικόνες από την αυτοψία του.

"Είναι τραγικό το φαινόμενο. Εκατομμύρια νεκρά ψάρια από την Κάρλα γέμισαν τις ακτές μας και έδωσαν τη χαριστική βολή στον τουρισμό. Είναι η ώρα που οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες πρέπει να στραφούν με μαζικές αγωγές κατά των υπευθύνων για τις τεράστιες οικονομικές ζημιές που υπέστησαν" αναφέρει ο δήμαρχος Βόλου, σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Facebook.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το είχαμε προβλέψει. Προσωπικά από τον Σεπτέμβριο του 2023 είχα υποβάλλει ως Δήμαρχος μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την Κάρλα και την εξ αυτής ρύπανση και είχα ενημερώσει με επιστολή μου το γραφείο του Πρωθυπουργού".

Έρευνα της εισαγγελίας

Να σημειωθεί ότι αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, μετά την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.